Work & Train – uusi konsepti yhdistää koulutuksen ja valmennuksen työelämään!

thumbnail_W&TLogoHRAKS ja Hyria koulutus ovat yhteistyössä kehittäneet uuden koulutus- ja valmennuskonseptin, jonka avulla työttömät ja opiskelijat kehittävät osaamistaan oikeissa työtehtävissä. Koulutuskonseptissa luodaan toimiva yrittäjyysalusta, jossa työttömät voivat työkokeilun avulla päivittää osaamistaan tai suorittaa tutkintoja.  Hyrian opiskelijat puolestaan pääsevät työssäoppimaan uudenlaisella periaatteella toimivaan oppimisympäristöön.

W&T –konsepti tarjoaa opiskelijoille ja työnhakijoille upean oppimismahdollisuuden ja nivoo koulutuksen sisällöt yhä tiiviimmin työelämään. HRAKSin osaaminen yritysyhteistyön sekä työllistymisen edistämisen saralla liitettynä Hyrian vahvaan koulutusosaamiseen on erinomainen yhdistelmä.

Work & Train -konseptia on pilotoitu marraskuun 2015 alusta W&T Willa kahvila-ravintolan muodossa Willan kauppakeskuksessa Hyvinkäällä. Kokemukset ovat olleet todella hyviä joten työelämälähtöisiä oppimisalustoja laajennetaan myös muille aloille nyt Motive-hankkeen avulla.

W&T Willassa on A-oikeudet ja kahvilaherkkujen lisäksi tarjotaan pitopalvelua. Hyrian opiskelijoista oppimisympäristöä hyödyntävät mm. hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijat (kokit ja tarjoilijat) sekä liiketalouden opiskelijat. Käytännön harjoittelua tehdään ruoanvalmistuksen, anniskelun ja asiakaspalvelun lisäksi myös hinnoittelussa ja tuotekehityksessä. Hyrian opiskelijat ovat mm. innovoineet kahvila-ravintolaan reseptejä sekä tehneet tuotekehitystä opettajien johdolla.

W&T konsepti tarjoaa myös erikoisetua muille yrittäjille: perinteisen kahvilatoiminnan rinnalla toimii työvoiman vuokraus. Työntekijä löytyy HRAKSin omasta tietokannasta nopeasti ja helposti.  Yrittäjät voivat tarvittaessa vuokrata ”lisäkäsiä” myös lyhyeksi aikaa, vaikkapa äkkinäisen menon paikkaukseen. Tuuraaja on yrityksessä harjoittelijan statuksella ja hänen palkkansa maksaa HRAKS.

thumbnail_wt1 kuva